SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Tantestületi kirándulás

Első nap városnéző sétát tettünk Beregszászon, melynek során megismerkedünk a Beregvidéki Múzeummal, mely a Bethlen kastélyban található, tantestületünk sétával egybekötött látogatást tett a Rákóczi- és a Kossuth tereken. Megismerkedtünk a beregszászi belváros ikonikus épületeivel az Oroszlán Fogadóval, az egykori Megyeházával, Törvényszékkel és a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tanárképző Főiskolával.                           

Az első nap a badalói partnerünk számára átadtuk az adomány összegét egy a partnerintézmény tanárai és diákjai által számára szervezett üdvözlő műsor után. Ezek után az iskolában a kollégáinkkal felmértük a problémákat és a későbbi segítségnyújtás lehetőségeit.

Iskolánk a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma valamint a Talabor 2007 Utazásszervező- és Közvetítő Kft. 250 eFt adománya jó helyre került megítélésünk szerint a Kárpátalján található Badalói Gvadányi József Általános Iskolában. Az Igazgatónő és a Polgármester Úr elmondása szerint sajnos mély szegénység jellemzi ezt a magyarlakta vidéket és az iskola infrastruktúrális fejlesztéséhez minden ehhez hasonló adomány nagyon hasznos az iskolának.

Ezek után a helyi pedagógusokkal közös kötetlen megbeszélést tartunk, amikor is a két intézmény pedagógusai bemutatják egymás számára és megbeszélik az oktatási rendszer helyi sajátosságait.

Másnap a Vereckei-szoroshoz utaztunk busszal a tantestület tagjaival, ahol a 2008-ban felavatott millecentenáriumi emlékműnél elhelyeztük a megemlékezés koszorúját és a tanári kar elénekelte a Magyar Himnuszt.

A következő napon az úticélunk a munkácsi vár. Egy rövid túra során ezt tekintettük meg, amit Zrínyi Ilona hősiesen védett 1686-tól két éven át, majd ezután sétáltunk a belvárosban. (Rákóczi ház, Munkácsi Mihály szülőháza, Régi Városháza).

A tantestületi kirándulás alkalmával lehetőségünk volt még az alábbi helyszíneken kirándulást ejteni, amikor az idő engedte, hiszen sajnos a második nap nagyon esősre sikeredett.

Szolyva - Beregvár - Huszt - Nagyszőlős - Tiszaújlak – Csetfalva

Debrecen, 2017. október 15.

                                                                                                                                                                     Pongor András

                                                                                                                                                         igazgatóhelyettes, projektvezető


Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Telefon: +36 52 413 499

E-mail: iskola@mechwart.hu

OM azonosító: 203033/016

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum