Tantestületi kirándulás

Munkács

Első nap városnéző sétát tettünk Beregszászon, melynek során megismerkedünk a Beregvidéki Múzeummal, mely a Bethlen kastélyban található, tantestületünk sétával egybekötött látogatást tett a Rákóczi- és a Kossuth tereken. Megismerkedtünk a beregszászi belváros ikonikus épületeivel az Oroszlán Fogadóval, az egykori Megyeházával, Törvényszékkel és a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tanárképző Főiskolával.

Beregszász  múzeum 

                           

Az első nap a badalói partnerünk számára átadtuk az adomány összegét egy a partnerintézmény tanárai és diákjai által számára szervezett üdvözlő műsor után. Ezek után az iskolában a kollégáinkkal felmértük a problémákat és a későbbi segítségnyújtás lehetőségeit.

átadás

Iskolánk a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma valamint a Talabor 2007 Utazásszervező- és Közvetítő Kft. 250 eFt adománya jó helyre került megítélésünk szerint a Kárpátalján található Badalói Gvadányi József Általános Iskolában. Az Igazgatónő és a Polgármester Úr elmondása szerint sajnos mély szegénység jellemzi ezt a magyarlakta vidéket és az iskola infrastruktúrális fejlesztéséhez minden ehhez hasonló adomány nagyon hasznos az iskolának.

Ezek után a helyi pedagógusokkal közös kötetlen megbeszélést tartunk, amikor is a két intézmény pedagógusai bemutatják egymás számára és megbeszélik az oktatási rendszer helyi sajátosságait.

tantestületek 

Másnap a Vereckei-szoroshoz utaztunk busszal a tantestület tagjaival, ahol a 2008-ban felavatott millecentenáriumi emlékműnél elhelyeztük a megemlékezés koszorúját és a tanári kar elénekelte a Magyar Himnuszt.

Vereckei


A következő napon az úticélunk a munkácsi vár. Egy rövid túra során ezt tekintettük meg, amit Zrínyi Ilona hősiesen védett 1686-tól két éven át, majd ezután sétáltunk a belvárosban. (Rákóczi ház, Munkácsi Mihály szülőháza, Régi Városháza).

Munkácsi Vár

A tantestületi kirándulás alkalmával lehetőségünk volt még az alábbi helyszíneken kirándulást ejteni, amikor az idő engedte, hiszen sajnos a második nap nagyon esősre sikeredett.

Szolyva - Beregvár - Huszt - Nagyszőlős - Tiszaújlak – Csetfalva

Debrecen, 2017. október 15.

                                                                                                                                                                     Pongor András

                                                                                                                                                         igazgatóhelyettes, projektvezető

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

erettsegireepulo

Már jelentkezhetsz érettségire épülő nappali képzésünkre!

Kattints IDE a részletekért!