Az iskolának megérdemelten van nagy neve. Az általános- és a szakmai képzés magas színvonalú, a tanári kar magasan képzett és intelligens, mindent megtesznek a tudás továbbadásához. Emiatt nyilván tanulni is kell, de nem túl sokat, hiszen az órák öszeszedetten és érthetően vannak megtartva, mellesleg jó felépítéssel. Az elmúlt évek érettségi átlagai megmutatják a képzés komolyságát, valamint a szakmai kompetenciát is, amit a tanulók az itt töltött éveik alatt sajátítanak el. Az iskolai élet általános szürkeségébe a diákönkormányzat kisebb-nagyobb szórakoztató és kulturális rendezvényekkel színességet visz. Az osztályok tizedikre mindig összeszoknak, segítik egymást, és jó hangulatot szolgálnak. A lányok kis létszámban vannak az iskolában, emiatt eléggé megbecsültek. A tanár-diák kapcsolat a legtöbb esetben jó, támaszkodhatnak egymásra, a pedagógus válaszol a tanulók által feltett kérdésekre, és a tanulók sem tiszteletlenek. Az idegennyelvi oktatás felmért nyelvi tudás által, szétválasztva, kisebb csoportokban történik, így aki még most kezdi vagy már folyékonyan beszéli a választott nyelvet, a saját képességei szerint haladhat. A Mechwart egy jó hely, és ezt bármelyik tanulótól megkérdezik, el tudják mondani.

- Obsitos Csaba

Ritka Magyarországon a Mechwarthoz hasonló technikum, ahol ilyen színvonal mellett lehet tanulni a gépészetet vagy az informatikát. Igen, az elvárások viszonylag magasan vannak, de aki odateszi magát, az probléma nélkül el tudja végezni. A magas színvonalú oktatás lehetővé teszi, hogy érettségi mellett felkészüljünk a szakmai tárgyakra, a nyelvvizsgára, továbbá az egyetemre is. A szakmai gyakorlatokon megismerhettünk szimpatikus tanárokat, valamint kiismerhettük a korszerű gépeink minden kis porcikáját. Bármi problémánk volt, nyugodt szívvel fordultunk az osztályfőnökünkhöz, de a tanári kar többi tagjához is. Minden évben egyszer a diákönkormányzat meglepi az iskola tanulóit egy nappal, amikor a diákoknak lehetőségük van különböző előadásokon részt venni, ahol megismerhetik a környező cégeket. A DÖK-nek a keze benne van további délutáni programok megszervezésében, ilyen a Ki Mit Tud? és a Zenedélután. Az osztályközösségek mindig is összetartóak voltak, a kirándulások pedig mindig hoztak magukkal némi meglepetést.

- Mező Márton

Sok jót hallottam az iskoláról, sok ismerősöm is járt ide, köztük a tesóm és az egyik barátnőm. Ahogy láttam, ők nagyon szerették, megfelelő tudást szereztek itt és szakmában dolgoznak azóta is. A közeg nagyon jó, nagyon tetszik. A tanárok is jók, közvetlenek és rugalmasak. A programozás és a weblap-fejlesztés az, amit jobban tanulunk itt, az iskolában, az elméleti részt pedig inkább otthon, ott jobban bele kell merülni a dolgokba.

- Bartha Nikolett
Felnőttek szakmai oktatása
Informatikai rendszer- és
alkalmazás-üzemeltető technikus

Alapvetően az esti képzést azért tudnám ajánlani, mert mellette van idő dolgozni. Úgy mondom ezt, hogy én is dolgozom. Sok energiát igényel a kettő együtt, de az igazat megvallva, szerintem megéri, mert színvonalas oktatás van itt, a Mechwartban. Az iskolát ajánlom mindenkinek, akit érdekel az informatika, mert úgy gondolom, hogy itt a tanárok mindegyike tesz azért, hogy megfelelő tudást adjanak át azok számára, akik szeretnének fejlődni.

- Balogh Efraim
Felnőttek szakmai oktatása
Informatikai rendszer- és
alkalmazás-üzemeltető technikus

Eddig mechatronikát tanultam és úgy voltam vele, hogy még fiatal vagyok, szeretnék megnézni egy másik irányágat is. A kettő közül szeretnék majd dönteni és az egyetemen így folytatni a tanulmányaimat. Hetente háromszor járunk iskolába, a mi csoportunk hétfőn, kedden és csütörtökön. Fél 4-től 8-ig van oktatás, de természetesen van az órák között szünet. Eléggé nagy mennyiségben van gyakorlatunk, ugyanis itt a suliban szinte csak gyakorlatot végzünk, elméletet pedig otthon tanulunk.

- Sóvágó Bence
Felnőttek szakmai oktatása
Informatikai rendszer- és
alkalmazás-üzemeltető technikus

Az informatika mindig is közel állt a szívemhez, ezért keresgettem az interneten, hogy melyik iskolába lenne jó jelentkezni. Megtaláltam a Mechwartot és ismerőseim is mondták, hogy ez egy jó iskola, szóval ezt választottam. Nekem pozitív tapasztalataim vannak, nem bántam meg egyáltalán, hogy ide jöttem. Tanulunk programozást, weblap-készítést, távközlési ismereteink vannak. Én azt gondolom, hogy az informatika nem annyira fiús szakma, szerintem a lányoknak is nagyon nagy jövője van benne és ugyanúgy el lehet helyezkedni nekik is, mint egy fiúnak. Én a lányoknak is csak ajánlani tudom! Szerintem Debrecen egy jó város, az iskola is jó elhelyezkedésű, a buszállomással szemben van, tehát a bejárósoknak is könnyű megközelíteni. Jók a tanárok, jó a közösség, én szeretem.

- Végh Dorina
Felnőttek szakmai oktatása
Informatikai rendszer- és
alkalmazás-üzemeltető technikus

Magyarország egyik legerősebb gépészeti és informatikai technikuma a Mechwart András. A diákok oktatása magas színvonalon történik korszerű eszközökkel, mind a gépészeti, mind az informatikai ágazaton belül. Az iskolában két nyelven is történik oktatás szintén magas színvonalon. A Mechwart hírnevét a versenyeken elnyert helyezéseink, az iskolába való túljelentkezés is bizonyítja. Az osztályokban, illetve az osztályok között jó a hangulat, erős az összetartás. A tanulmányi évek alatt gyakorlati órán szerzett tapasztalatokat a valódi életben is tudjuk hasznosítani. Informatikán belül pl.: számítógépszerelés, ECDL-en gyakorolt programok. A Mechwart elvégzése után megnyílik előttünk a végtelen munkalehetőség, ugyanis a Mechwartos diákokat minden helyen szívesen alkalmazzák a széleskörű tudásuk miatt.

- Szabó Ármin András

A képzések színvonaláról rengeteg szó esik, hiszen nyilvánvalóan ez döntő szempont pálya- és iskolaválasztásnál. Emellett azonban szeretném kiemelni, hogy az itt eltöltött idő alatt olyan tanárokat ismerhettem meg, akik nemcsak szakmailag, de emberileg is példaértékűek. Az évek alatt többször adódott olyan helyzet, amikor megértésre és támogatásra volt szükségem, ezt minden alkalommal meg is kaptam a tanároktól - nemegyszer olyanoktól, akik nem is tanítottak. Hálás vagyok azért, hogy elmondhatom, csodás emberekkel találkoztam a Mechwartban.

- Pereszlényi Kornélia

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot