A Mechwart Magyaroszág egyik legjobb, legerősebb gépészettel és informatikával foglalkozó szakgimnázium, ahol a nyelvtanulás sem utolsó. Az elvárások ugyan magasak, de aki rendszeresen tanul, problémák nélkül teljesítheti. Az érettségi mellett szakmát is tanulunk és nyelvvizsgát tehetünk. A kéttannyelvű osztályban az első évben szinte csak németet tanultunk és 1 év alatt a középszintet is elértük, sokan nulla német tudással. A szakmai gyakorlatokat korszerű gépekkel és „jófej”, jól képzett tanárokkal tanuljuk. Az osztály tagjai mind intelligens jó tanuló diákok, a tanári kar tagjai mind segítőkészek, ha problémánk van, gond nélkül fordulhatunk bármelyikőjükhöz. A Mechwart egy erős iskola, ahol a modern élet két meghatározó húzószakmáját tanulhatjuk magas szinten. Debrecenben, külföldön vagy az ország bármely részén könnyen találhatnak munkát az itt végzők, de ha valaki tovább akar tanulni is hatalmas előnyökkel indul. Vannak nehéz napok, de amit itt kapunk azzal biztos állást, megélhetést építhetünk magunknak.

- Gém András, 10. A

A Mechwartban a diákok magas színvonalú oktatás keretei közt sajátíthatják el az informatika és a gépészet alapjait. Emellett az érettségire és a nyelvvizsgákra is megfelelő felkészítést kapunk. A tanárainkhoz nem csak tanulmányi problémákkal fordulhatunk, hanem akár személyes gondjainkkal is. Az osztályközösségek összetartóak, a hangulat mindenhol jó. Az osztálykirándulásokat mindig érdekes helyekre szervezzük, és színes programokon vehetünk részt. Ezen felül a Mechwart minden évben megszervezi a cserediák programot a németországi társiskolával Augsburgba, ami kiváló lehetőséget biztosít a nyelvgyakorlásra. A Diák Önkormányzat által szervezett programok minden évben felszabadítják és összehozzák a diákokat, mint a Mechwart András tiszteletére szervezett DÖK nap, a zenedélután, a „Ki mit tud?”. Az ünnepségek kivétel nélkül meghittek, az alkalomhoz illőek.

- Cseh Mercédesz10. A

A Mechwart egy jó nevű iskola, ahová azért jelentkeztem, mert az érettségi bizonyítvány mellett szakmát is kapok. Nem bántam meg, hogy idejöttem, mert az oktatás színvonala az elvárásoknak megfelelően magas és az osztályközösségek is nagyon jók. Az iskolán kívüli programok is nagyon tartalmasak. Az osztály nevében szólva, ezért érdemes a Mechwartot választani.

- Sipos Péter

Szerintem azért jó a Mechwartba járni, mert egy jó hírnevű iskola és a későbbiekben nem lesz gond akár egy jól fizető munkát találni, akár egy erős egyetemre felvételizni. Mindezek mellett a tanítás is nagyon magas színvonalú, az általános ismeretek mellett szakmát tanulhatunk, ami véleményem szerint nagyon fontos manapság. Iskolánkban a nyelvoktatás kitűnő, lehetőségünk van akár két nyelven is tanulni.

- Csonka Levente

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot