Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus képzés (kód:0401)

Tanulmányi terület kód: 0401

Ágazat megnevezése: Informatika

  • A megszerezhető szakképesítés: 54 481 09 Informatikai rendszer-és alkalmazás-üzemeltető technikus
  • Képzési idő: 5 évfolyamos
  • Egészségügyi alkalmassági: nem szükséges
  • Felvehető tanulók létszáma: 102 fő

Felvételi eljárás:

Felvételi vizsga: központi írásbeli – magyar nyelv és matematika. A sajátos nevelési igényű tanulót szakértői vélemény és szülői kérelem esetén megilletik az előírt könnyítések (időhosszabbítás, eszközhasználat, értékelés egy része alól mentesítés)

Rangsorolás módja: A hozott eredmény (50%) és a központi írásbeli (50%). Matematika tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata, idegen nyelv tantárgyból (több tanulása esetén a jobbik eredménye) a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata. Történelem tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata, fizika tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata. Magyar nyelv és irodalom tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata.

Azonos teljesítményű felvételizők esetén előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat, ezt követően a debrecenieket, harmadsorban a sajátos helyzetűeket. Sajátos helyzetűnek tekintjük azt a tanulót, akinek igazolt tanulmányi versenyeredménye, sport-, kulturális tevékenysége volt, nyelvvizsga bizonyítvánnyal rendelkezik.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot