Gépgyártástechnológiai technikus, magyar - német két tanítási nyelvű képzés (kód:0403)

Tanulmányi terület kód: 0403

Ágazat megnevezése: Gépészet, magyar - német két tanítási nyelvű

  • A megszerezhető szakképesítés: 54 521 03 Gépgyártástechnológiai technikus
  • Képzési idő: 1+5 évfolyamos
  • Egészségügyi alkalmasság: szükséges
  • Felvehető tanulók létszáma: 34 fő

Felvételi eljárás:

Felvételi vizsga: központi írásbeli – magyar nyelv és matematika. A sajátos nevelési igényű tanulót szakértői vélemény és szülői kérelem esetén megilletik az előírt könnyítések (időhosszabbítás, eszközhasználat, értékelés egy része alól mentesítés)

Rangsorolás módja: A hozott eredmény (50%) és a központi írásbeli (50%).Matematika tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata, idegen nyelv tantárgyból (több tanulása esetén a jobbik eredménye) a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata. Történelem tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata, fizika tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata. Magyar nyelv és irodalom tantárgyból a 7. évfolyam év végi, a 8. osztály félévi osztályzata.

Azonos teljesítményű felvételizők esetén előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat, ezt követően a debrecenieket, harmadsorban a sajátos helyzetűeket. Sajátos helyzetűnek tekintjük azt a tanulót, akinek igazolt tanulmányi versenyeredménye, sport-, kulturális tevékenysége volt, nyelvvizsga bizonyítvánnyal rendelkezik.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot