Elkezdődött a 2021/2022. tanév

Szeptember 1-jén 1015 diák számára csengettek be iskolánkban.

Tanévnyitó ünnepséggel indult a szerda reggel a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban. Az évnyitón Dr. Barcsa Lajos, iskolánk igazgatója köszöntötte a tornacsarnokban megjelent elsőéves diákokat, szüleiket és az iskolarádión keresztül az ünnepséget követő valamennyi mechwartos tanulót. 

"Kelet-Magyarország, sőt, nyugodtan mondhatjuk, az ország egyik legjobb, legeredményesebb gépipari és informatikai technikumának diákja lehetsz. Olyan helyre lépsz be, ahol már 100 évvel ezelőtt is nagy dolgok történtek. Olyan folyosókon jársz, járhatsz, melyet akadémikusok, sikeres vállalatvezetők, egyetemi tanárok, a gépek mellett szorgalmasan dolgozó technikusok, informatikusok koptattak. Olyan helyre léptek be, ahol az elmúlt években is nagy dolgok történtek. Olyan padokba ültök be, ahonnan a közvetlenül előttetek haladók országos és nemzetközi versenyekre indultak, s ott kiváló szerepléssel fényesítették iskolánk címerét" - hangsúlyozta beszédében iskolánk igazgatója. Dr. Barcsa Lajos arról is beszélt, hogy a tanítványok jó iskolatípust választottak, hiszen a technikumban a képzési cél kettős: felkészíteni a fiatalokat a továbbtanulásra és a mindenkori környezet, gazdaság igényeihez igazodó szaktudáshoz juttatni az itt végzőket. Ezt a két feladatot kiválóan oldja meg az iskola, hiszen a tanulók nagy százaléka felsőfokú oklevelet szerez és a mechwartosokat szeretettel várják a vállalatok.

Az igazgató arról is beszélt, hogy az iskolában szeptember 1-jén 1015 diák, köztük 215 elsőéves tanuló számára kezdődik meg az új tanév. Nagy dolog ez a kilencedikesek számára, hiszen több mint 700 jelentkezésből ők azok, akik felvételt nyertek a nagy múltú intézménybe. 

Igazgató úr a felsőbb éves diákokhoz is szólt. Mint mondta, a 10. és 11. évfolyamos tanulók iskolai életútja az alapozás időszakából a tudás továbbépítésének, erősítésének szakaszába lépett, a 12.-es tanulók pedig az érettségi évébe értek, rájuk sok feladat vár ebben az évben. A 13. és 14. évfolyamos tanulók felé fordulva az igazgató azt mondta: jól döntöttek, amikor elhatározták, hogy a Mechwartban szereznek technikusi oklevelet.

Dr. Barcsa Lajos köszönetet mondott a szülőknek, hogy a Mechwartot választották gyermekük középiskolás éveinek színteréül és folyamatos kapcsolattartást kért a családoktól, hiszen ez lehet a nevelőmunka sikerének záloga.

"Szeressétek ezt az iskolát, akarjatok ide tartozni, munkálkodjatok érte. Induljunk már most az első tanítási napon a tudás emelkedőjének, a lelki gazdagodásnak útján szorgalmasan, tisztességesen. Higgyétek el, megéri!" - zárta gondolatait az igazgató, ezzel megnyitva a 2021/2022. tanítási esztendőt, az iskola 114. tanévét.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot