Diákként a Schaeffler-nél V.

Hüse Bence hamarosan gépgyártástechnológiai technikusként fog végezni. Iskolánk mellett a Schaeffler debreceni egységénél tanul duális képzésben, hogy minél több gyakorlati tudásra tehessen szert. Bence úgy látja, nagy előnyt jelent számára az, hogy ipari környezetben ismerkedhet választott szakmájával.

husebence2optimized

Miért jelentkeztél duális képzésre a Schaeffler-hez?

Szerettem volna több gyakorlati dolgot megtanulni. A Schaefflernél vállalati körülmények között szerezhetünk hasznos gyakorlati tudást. Az előző években más is tanult már itt, tőle is pozitív tapasztalatokat hallottam. Ezek a dolgok megtetszettek és jelentkeztem a duális képzésre.

Mit tanultok a cégnél?

Ebben az évben a CNC-esztergálás az újdonság, ezzel foglalkozunk leginkább. Ezentúl a CNC-programozás alapjaival, különböző forgácsolási eljárásokkal, az esztergálással, marással ismerkedünk. Műszaki rajzokat is kapunk például, és ezek alapján kell legyártanunk az általunk megépítésre kerülő 3D nyomtatóhoz a különböző alkatrészeket.

husebenceoptimized

Milyen előnyökkel jár számodra az, hogy ennél a cégnél tanulhatsz?

Másabb, mintha csak az iskolában lennénk, hiszen így ki tudunk menni a gyártási területre és idősebb, tapasztaltabb szakemberekkel is együtt tudunk dolgozni. A gyakorlott munkavállalók átadják nekünk a tapasztalataikat.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Egyetemre szeretnék menni gépészmérnöki vagy járműmérnöki szakra. Ha úgy alakul, hogy a járműmérnöki képzést végzem el, akkor valamelyik multinacionális vállalatnál helyezkednék el, ha pedig gépészmérnöki végzettséget szerzek, akkor kisebb cégeknél is el tudom képzelni a jövőmet.

Fotók: Schaeffler

 

Szívesen tanulnál te is a Schaeffler Debrecen - FAG Magyarország Ipari Kft.-nél duális képzésben? Ismerd meg jobban a céget! Nézd meg bemutatkozó kisfilmjét IDE kattintva!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot