Diákként a Schaeffler-nél IV.

Nagy Csaba duális képzésben tanul a Schaeffler debreceni egységénél, ahol a képzett szakoktatók mellett egykori mechwartosok is segítik a fejlődését. Végzős diákunk szívesen csatlakozna majd munkavállalóként is a multinacionális vállalathoz, miután nyáron megszerzi gépgyártástechnológiai technikus oklevelét.

nagycsabaoptimized

Hogyan kerültél kapcsolatba a Schaeffler-rel?

Pongor András igazgatóhelyettes úr értesített minket arról, hogy lehetőségünk van duális képzésben tanulni. Tavaly volt is egy pályaorientációs nap a Mechwartban, ahol különböző cégek mutatkoztak be a diákoknak. Én a Schaeffler-hez jelentkeztem. 8 diákot vettek fel, köztük voltam én is.nagycsaba2optimized

Hogyan emlékszel vissza a cégnél eltöltött első napodra?

Telefonon értesítettek, hogy várnak szeptember 3-án reggel 7 órára. A cég bejáratánál találkoztunk, megkaptuk a belépőkártyánkat. Beszélgettünk, körbe vezettek minket a gyárban, elmondták, hol milyen részleg található és ott mivel foglalkoznak.

Milyen előnyökre tehet szert véleményed szerint az a diák, aki duális képzésben tanul?

Egyrészt, ha duális képzésben tanul, ösztöndíjat kap, másrészt pedig olyan ismereteket szerez, amit az iskolában nem feltétlenül tud elsajátítani. Ezeken túl, a vizsga után a cég akár munkalehetőséget is kínálhat az adott tanulónak.

Idén fogsz végezni a Mechwartban. Milyen terveid vannak a következő évekre?

Mindenképpen Németországban szeretnék majd dolgozni, de ehhez munkatapasztalatra van szükségem. Ezért, ha a cég munkalehetőséget ajánlana, akkor mindenképpen elfogadnám és legalább 2 évig szeretnék itt dolgozni, tapasztalatot szerezni.

A Schaeffler melyik területén helyezkednél el a legszívesebben?

A CNC programozás az, ami a leginkább tetszik nekem. Viszont, az üzemben most a CNC köszörűgépeken gyakorlunk, ez is megfogott. Ott egyébként egy volt mechwartos diák mellett vagyok, ő segít nekem abban, hogy mit, hogyan kell csinálni.

Miért tudnád fiatalabb diáktársaidnak ajánlani, hogy jelentkezzenek a Schaeffler Akadémiára?

A tapasztalatszerzés miatt. Megismerkedhetnek egy multinacionális cég működésével, a különböző szerszámgépekkel, a vállalati környezettel, a munkastruktúrával.

Fotók: Schaeffler

 

Szívesen tanulnál te is a Schaeffler Debrecen - FAG Magyarország Ipari Kft.-nél duális képzésben? Ismerd meg jobban a céget! Nézd meg bemutatkozó kisfilmjét IDE kattintva!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot