Diákként a Schaeffler-nél III.

veresmatetomoritettIskolánk ezer szállal kötődik a Schaeffler csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft.-hez. A vállalat ügyvezetője, Szabó Péter egykor mechwartos tanuló volt, de a cégcsoportnál rajta kívül számos olyan munkavállaló dolgozik, aki iskolánkban végzett, majd szép karrierutat járt be a Schaeffler debreceni egységénél. A jövőben talán Veres Máté is felkerül a Mechwart és az FAG közös „büszkeségfalára”, hiszen diákunk tervei között szerepel, hogy a duális képzés elvégzése után a vállalatnál helyezkedik el.veresmate2tomoritett

Miért döntöttél úgy, hogy duális képzésére jelentkezel a Schaeffler-hez?

Azért, mert nagyobb fejlődési potenciált láttam benne, mintha csak a suliban tanulnék. Itt jobb gépek vannak, sok mindent ki lehet próbálni, több szerszám áll rendelkezésünkre.

Hogy telik egy napod a Schaeffler Akadémián?

Hetente két napot vagyunk itt. Az egyik napon általában a gépteremben tanulunk méréstechnikát, CNC-programozást vagy 3D-modellezést. A másik napon viszont a Tanműhelyben vagyunk és kézi vagy gépi forgácsolást tanulunk.

Mit gondolsz, milyen előnyökkel jár az számodra, hogy duális képzésben tanulsz ennél a cégnél?

Elsősorban plusz 1 év szakmai tapasztalatom lesz. Ezen felül pedig betekintést nyerhetek a gyártási folyamatba és jelentős anyagi támogatást is kapok.

Idén fogsz végezni a Mechwartban. Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Igazából két tervem is van. Az egyik, hogy továbbtanulok az egyetemen. A másik pedig, – amennyiben nem sikerül az egyetem – hogy itt maradok a cégnél, munkát vállalok, tovább képzem magam és úgy próbálok bejutni az egyetemre, levelező szakra.

Miért tudnád ajánlani az általános iskolás tanulóknak, hogy a Mechwartba jelentkezzenek?

Azért, mert egy versenyképes bizonyítvánnyal léphetnek ki onnan.

Fotók: Schaeffler

 

Szívesen tanulnál te is a Schaeffler Debrecen - FAG Magyarország Ipari Kft.-nél duális képzésben? Ismerd meg jobban a céget! Nézd meg bemutatkozó kisfilmjét IDE kattintva!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

erettsegireepulo

Már jelentkezhetsz érettségire épülő nappali képzésünkre!

Kattints IDE a részletekért!