Villáminterjú „estis” diákjainkkal II.

veghdorina

Végh Dorina most elsőéves iskolánkban az Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus képzés esti tagozatán. Dorina korábban egy tiszafüredi gimnáziumban tanult, érettségi után határozott úgy, hogy a Mechwartban folytatja tanulmányait.

Miért döntöttél úgy, hogy a Mechwartba jelentkezel esti képzésre?
Úgy voltam vele, hogy mivel gimnáziumban megszereztem az érettségit, akkor ezután egy szakmát szeretnék tanulni. Az informatika mindig is közel állt a szívemhez, ezért keresgettem az interneten, hogy melyik iskolába lenne jó jelentkezni. Megtaláltam a Mechwartot és ismerőseim is mondták, hogy ez egy jó iskola, szóval ezt választottam.

Eddig milyen tapasztalataid vannak az iskolával, a képzéssel kapcsolatban?
Nekem pozitív tapasztalataim vannak, nem bántam meg egyáltalán, hogy ide jöttem. Tanulunk programozást, weblap-készítést, távközlési ismereteink vannak.

Az informatikát sokan „fiús” szakmának gondolják. Miért tudnád mégis lányoknak ajánlani ezt a képzést?
Tény és való, hogy ketten vagyunk az osztályban lányok, a többiek fiúk. Én azt gondolom, hogy az informatika nem annyira fiús szakma, szerintem a lányoknak is nagyon nagy jövője van benne és ugyanúgy el lehet helyezkedni nekik is, mint egy fiúnak. Én a lányoknak is csak ajánlani tudom! Aki szereti az informatikát, annak természetesen érdemes jelentkeznie.

A Mechwartot miért tudnád ajánlani azoknak, akik informatikát szeretnének tanulni?
Szerintem Debrecen egy jó város, az iskola is jó elhelyezkedésű, a buszállomással szemben van, tehát a bejárósoknak is könnyű megközelíteni. Jók a tanárok, jó a közösség, én szeretem.

Hogyan tovább, ha elvégzed a képzést?
Nem szeretnék egyetemre menni. Gimnázium után gondolkodtam rajta, hogy egyetemre menjek vagy inkább szakmát válasszak, és inkább eljöttem erre a képzésre. Ha elvégzem, szeretnék majd egy cégnél elhelyezkedni.

 

Szívesen tanulnál te is egy új szakmát munka vagy egyetem mellett? Jelentkezz februárban induló képzéseinkre! Kattints ide a részletekért!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot