Villáminterjú „estis” diákjainkkal I.

sovagobence280180Sóvágó Bence Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus képzésben tanul iskolánkban esti képzésben. A 20 éves fiatalember partnerintézményünkben, a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumban végzett, ott egy másik ágazaton tanult. Bencét a felnőttek szakmai oktatásában szerzett tapasztalatairól kérdeztük.

Miért döntöttél úgy, hogy a Brassai után a Mechwartban folytatod tovább tanulmányaidat Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus képzésben?

Eddig mechatronikát tanultam és úgy voltam vele, hogy még fiatal vagyok, szeretnék megnézni egy másik irányágat is. A kettő közül szeretnék majd dönteni és az egyetemen így folytatni a tanulmányaimat.

A gyakorlatban hogy néz ki a felnőttek szakmai oktatása, vagyis az esti képzés?
Hetente háromszor járunk iskolába, a mi csoportunk hétfőn, kedden és csütörtökön. Fél 4-től 8-ig van oktatás, de természetesen van az órák között szünet.

Mennyire gyakorlatias a felnőttek oktatása?
Eléggé nagy mennyiségben van gyakorlatunk, ugyanis itt a suliban szinte csak gyakorlatot végzünk, elméletet pedig otthon tanulunk.

Miért tudnád a felnőtteknek ajánlani, hogy tanuljanak esti képzésben a Mechwartban?
Szerintem hasznosabb így tanulni, mint nappali képzésben. Nekem jobban tetszik, hogy kicsit szűkösebbek a határaink, gyorsabb a tempó, ezáltal szerintem jobban lehet haladni, valamint marad szabadidőnk másra is, például tudunk dolgozni mellette.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
Most szeretnék infóból emelt érettségit tenni, aztán pedig egyetemre jelentkezni.

Mit gondolsz, ehhez segítséget jelent az itteni képzés?
Igen, ugyanis informatikai előképzettségem szinte egyáltalán nem volt, amikor idejöttem, ezért is választottam ezt a képzést, hogy változtassak ezen.

 

Szívesen tanulnál te is egy új szakmát munka vagy egyetem mellett? Jelentkezz keresztféléves képzéseinkre! Kattints ide a részletekért!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot