Kiírták a közbeszerzéseket a Mechwart fejlesztéseinek tervezésére

A főépületet felújítják és bővítik, mellé pedig egy 250 fős kollégiumot építenek.

Mint ismert, dinamikus fejlődés indul el a Debreceni Szakképzési Centrum három oktatási intézményében; mintegy 7,5 milliárd forint értékű beruházást hajtanak végre a Brassai Sámuel, a Mechwart András és a Beregszászi Pál Technikumokban, elsősorban az autóipari képzés erősítése, a debreceni autóipari központ kialakításának érdekében.

dehirfelujitas

A Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum 1911 óta működik a Széchenyi utcai műemlék jellegű épületben, ami mellé az elképzelések szerint egy 250 fős kollégium épül majd.

Ennek tervezésére most írta ki a közbeszerzést a szakképzési centrum. A tender szerint az oktatási intézmény iránt nagy az érdeklődés, melynek következtében nemcsak a városban, vagy az agglomerációban lakó tanulók körében népszerű az intézmény. Jelenleg nem áll rendelkezésre külön kollégium a technikum számára, s a központi kollégiumokban a helyhiány állandó. Annak érdekében, hogy az intézmény adta lehetőségeket nemcsak a debreceni, hanem a keleti régióban lévő diákok számára is elérhető legyen, egy iskolához tartozó kollégium elengedhetetlen. A jelenlegi tendenciák és felmérések alapján 250 fő elhelyezését biztosító kollégium létesítése szükséges a várható igények kiszolgálására. Az üres ingatlan, mely jelenleg megvásárlás alatt áll, közvetlenül az iskolaépület mellett található, mely ideális egy összetett nevelési program megvalósításához.

A kollégiumban kétágyas szobák lesznek fürdőszobával, beépített szekrénnyel. Teakonyhát, tantermet vagy tanulószobát is ki fognak alakítani, mint ahogy konyhát, sportolásra alkalmas helyiséget, kollégiumi nevelőtanári szobát, mosókonyhát, orvosi szobát, betegszobát, vendégszobát, a szükséges irodai helyiségeket, közösségi téret, parkolót, biciklitárolót és tetőteraszt is.

- Az elkövetkezendő időben tovább növeljük a létszámot, hiszen igen nagy az igény az itt tanuló gyerekek által megtanult szakmára: mind az informatikára, mind a gépészetre, és ez szinte megköveteli, hogy legyen egy kollégiumi elhelyezési lehetőségünk – nyilatkozta korábban a Debrecen Televíziónak Barcsa Lajos, a Mechwart igazgatója.

A tervezők február 17-ig jelentkezhetnek.

A Debreceni Szakképzési Centrum kiírta a közbeszerzést a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum fejlesztésének előkészítésére is.

Mint írják, a nyertes ajánlattevő feladata az iskola belső tereinek komplex felújításához, meglévő tantermek, tanműhelyek korszerűsítéséhez, átalakításához, a külső nyílászárók cseréjének befejezéséhez, a helyi védettség alatt álló épület homlokzatának felújításához, a tetőszerkezet javításához, szükség esetén cseréjéhez, az új szárny hőszigeteléséhez és az új beruházások ( új tantermek, tanműhelyek építése , közösségi tér kialakítása, épület bővítés ) építési munkáihoz szükséges tervezési feladatok elvégzése.

Az intézmény főépületébe 1911-ben költöztek be az első tanulók. A 80-as években egy új szárny épült hozzá, de a növekvő tanulói létszám miatt az intézmény bővítése halaszthatatlan. 2018-ban a főépület nyílászárói kicserélésre kerültek. Kisebb karbantartási, felújítási munkákat végeztünk az elmúlt években, de az épület teljes egésze felújításra és bővítésre szorul - fogalmaznak.

Erre a felhívásra február 16-ig jelentkezhetnek a cégek.

 

Forrás: Dehír

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot