Technikus avató ünnepség a Mechwartban

2019. június 22-én került megrendezésre, a Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának ünnepélyes Technikus avató ünnepsége, ahol nemcsak az idén végzett technikusok kapták meg bizonyítványaikat, hanem az 50 és 60 éve végzettek is átvehették technikusi díszoklevelüket.

Egymás után hívták ki a végzős gépgyártástechnológiai technikus és informatikust diákokat, hogy átadják nekik a technikus bizonyítványokat a Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban. 
A Dr. Barcsa Lajos igazgató úr a technikus avató ünnepségen azt mondta: a Mechwart diákjai több versenyen, is bizonyították tudásukat. Hozzátette, több vállalat is van a régióban- többek között duális partnercégüknél a Schaefflernél is-, ahol el tudnak helyezkedni.
Miklóssy Ferenc , a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy óriási igény van a szakképzett munkaerőre. A Mechwart szellemi és oktatási filozófiája pedig mindig eredményes volt. Ezt mutatja az is, hogy három- négyszeres túljelentkezés van az iskolában. 
Szabó Gyula, az oktatási bizottság elnöke szerint az iskolában országos viszonylatban is magas szintű oktatás zajlik és a város számára is fontos, hogy megfelelő tudással rendelkező fiatalok kerüljenek ki az iskolapadokból - Debrecen városában és országosan is kiemelten kezeljük az informatikai oktatást. A Mechwart András Informatikai és Gépipari Szakgimnázium ennek nagyon jó példája.

Az ünnepség során a Mechwart duális partnercége a Schaeffler Magyarország Zrt. is díjazta a legjobb tanulókat, illetve díszoklevelet vehettek át az 50 és a 60 évvel ezelőtt végzett Mechwartosok is.

 A Technikus avató ünnepségről készült képeket a Galériában valamint iskolánk facebook és instagram oldalán lehet megtekinteni.

 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot