Új hálózati labor épül a Mechwartban

 Az IT Services Hungary-nek (ITSH) mindig is kiemelten fontos volt az oktatás támogatása. A Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziummal a cég 2010 óta dolgozik együtt. Fő céljuk, hogy az elméleti ismeretek mellett a tanulók naprakész gyakorlati oktatásban is részesüljenek, amelyeket felhasználva később eredményesen tudnak érvényesülni a munkaerőpiacon.

A Mechwart és az ITSH együttműködése új mérföldkőhöz érkezett: az ITSH 8 millió forint támogatást ajánlott fel DSZC-nek, hogy egy korszerű, a legmodernebb oktatást lehetővé tévő hálózati labor kialakításához. A labor létrejöttével a diákok hatékonyabban és izgalmasabban lesznek képesek elsajátítani a közösen kialakított tananyagot, és ezáltal biztos alapokkal kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat A pénteki tájékoztatón a szakgimnázium igazgatója, Barcsa Lajos kiemelte: a közös munka még a cég Debrecenbe települése előtt megkezdődött Az iskolában zajló szakmai képzést az ITSH és az iskola tanárai közösen alakították ki. A cél az volt, hogy diákok versenyképes gyakorlati oktatásban részesüljenek.

- Nagyon fontos, hogy nemcsak anyagi segítséget kaptunk, hanem szakmai támogatást is arra vonatkozóan, hogy mi az, amire akkor és azóta is szükség van a vállalati képzésben. Arra törekedtünk, hogy igazodjunk a vállalati képzéshez – mondta az igazgató.

Az IT Services Hungary részéről Karsheh Nabil, az IP Production Services üzletágvezetője szólalt meg.

„Kiemelt célunk, hogy az elméleti oktatás mellett erősítsük a gyakorlati ismereteket is, anyagilag is támogassuk az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket, ezzel is hozzájárulva, hogy a diákok piacképes tudásra tegyenek szert a képzéseink során. Ennek elősegítése érdekében cégünk 8 millió forinttal támogatja a Debreceni Szakképzési Centrumot, ami a teljes összeget a Mechwart infrastruktúrájának fejlesztésére fordítja” – mondta Karsheh Nabil.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy a fejlődő debreceni oktatási rendszert nemcsak a diákok és szüleik ismerik el azzal, hogy egyre több fiatal választja ezeket az intézményeket, hanem elismerik a világ fejlett cégei is. Ezek a vállalatok ugyanis Debrecent választották, és együttműködési megállapodást kötöttek a Debreceni Szakképzési Centrummal. Az ITSH szerepvállalása a debreceni szakképzés fejlesztésében példaértékű és elismerésre méltó – tette hozzá az alpolgármester.

 Az iskola elvégzését követően gyakorlatilag azonnal a munkaerőpiacra tudnak menni az itt végzett tanulók. Ezáltal egy harmadik nyertes is van, a tanulók, akik pedig azonnal a munkaerőpiacon találják magukat és nem állás nélkül, hanem azonnal állást tudnak találni – emelte ki az alpolgármester.

Hozzátette, 5 év alatt 7500-ról tízezerre nőtt a szakképzési centrumban tanulók létszáma, a jövőben pedig szeretnék 15 ezerre növelni a diákok számát. 

Hüse Attiláné, a Debreceni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese beszédében a kreatív, csapatmunkában kiválóan dolgozó, versenyképes szaktudással rendelkező fiatalokra helyezte a hangsúlyt. „Közös a felelősségünk! Mindkét fél, az iskola, a cég a legkorszerűbb ismeretek átadását szeretné elérni, annak érdekében, hogy a tanulók megkapják mindazon ismereteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy sikereket érjenek el a szakmájukban; boldog, elégedett emberré váljanak az életben” – mondta el Hüse Attiláné.

A tájékoztatón Birgit Wünsche, a Német Nagykövetség Gazdasági Osztályának helyettes vezetője elmondta, hogy az IT Services Hungary az egyik első cég volt, amelyik felfedezte a Debrecenben rejlő lehetőségeket: egy aktív és nyitott várost, kiemelkedő oktatási intézményekkel. Wünsche beszédében kiemelte, hogy kíváncsian várja, mi lesz ezen együttműködés következő eleme.

Az ITSH reméli, hogy az új hálózati labor sok segítséget fog nyújtani a mechwartos diákoknak tanulmányaikban.

(Forrás: Dehír)

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot