Munka- és karrierlehetőséget kínál egy új gyakorlati oktatási program Debrecenben

 A Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnázium már több éve együtt működik a gyakornoki program keretében az FAG Magyarország Ipari Kft-vel. Az új oktatási program kifejezetten a magyar - német két tanítási nyelvű osztályokban tanuló diákoknak készült.

schaefflercikkjpg

Együtt a képzés fejlesztéséért

- Most az a célunk, hogy a tanári képzést, másrészt a tanulóink számára a gyakorlati képzést erősítsük. A német két tannyelvű osztályaink azok, amik ebben a megállapodásban előreláthatólag együtt működnek – mondta el Barcsa Lajos, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnázium igazgatója.

Szabó Péter, az FAG ügyvezetője hangsúlyozta: mivel a cég óriási technológiai fejlődés előtt áll, sokkal képzettebb és jobb technológiai tudással rendelkező dolgozókra van szükségünk. Ebben segíti őket ez a megállapodás.

- Közös órák lesznek, tehát nálunk vesznek részt külső oktatásokon a diákok, igyekszünk őket bekapcsolni őket a gyár életébe – mondta Szabó Péter.

Komolay Szabolcs alpolgármester úgy fogalmazott:

a város számára létkérdés, hogy olyan szakembereket képezzenek az oktatási intézményekben, akik megfelelnek a cégek munkaerő-piaci elvárásainak.

- Párját ritkító karrierlehetőséget kínálunk ezzel a gyerekeknek. Azt szeretnénk elérni, hogy a képzéssel és a képzés utáni munkahellyel ösztönözzük arra a fiatalokat, hogy Debrecenben képzeljék el a jövőjüket. Az ehhez hasonló megállapodásokból remélem, egyre több lesz – mutatott rá Komolay Szabolcs.

Az FAG és az intézmény vezetése mellett a megállapodást aláírták a város, az egyetem, a szakképzési centrum, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara vezetői is.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot