Száztíz éves iskolában tartotta a tanévnyitót a Debreceni Szakképzési Centrum

A Mechwart-induló dallamaival kezdődött az ünnepség a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában. A rendezvény egyben a Debreceni Szakképzési Centrum tanévnyitója is volt. A DSZC intézményeiben 10 ezer diák, köztük 1600 kilencedikes kezdte el a tanévet. dszc mechwart

Tirpák Zsolt, a DSZC főigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy a tanévnek kettős célja van, a gyarapodás és a minőség. Úgy fogalmazott: egy ilyen gyorsan fejlődő városban kiválóan képzett szakemberekre van szükség. 

- Debrecen városa egy gyarapodó város, újabb és újabb cégek jönnek, ez lendületes fejlődést eredményez, és ez azt jelenti, hogy egyre több jól képzett, motivált, felkészült, innovatív szakemberre van szükség - hangsúlyozta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója.

dszcbelso 1

Barcsa Lajos alpolgármester a rendezvényen elmondta, a városvezetés és a debreceni cégek közösen azon dolgoznak, hogy meg tudják szólítani a tehetséges fiatal szakembereket.

- Egyre korábban próbálják megszólítani a munkáltatók a diákokat. Ha egy cég egy-egy tehetséget szeretne odacsábítani, akkor fontos, hogy mivel tudja őket megszólítani, miért pont azt a céget válassza a tehetség. Ezt a cégek felismerték szerencsére - mondta Barcsa Lajos alpolgármester.

A DSZC-nél abban bíznak, hogy a jövőben tovább növekszik majd a szakképzésben tanuló diákok száma.

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot