Az EPAM debreceni irodájában jártunk a digitális témahéten

Nagy érdeklődéssel vártuk a multinacionális szoftverfejlesztő cég debreceni irodájába szervezett "EPAM-Office Tour"-t.

Iskolánk több tanulója is volt már  itt szakmai gyakorlaton, néhány közülük már a cég munkatársa.epam1 A Mechwart napon évek óta nagy érdeklődés kíséri előadásaikat iskolánkban. Április 11-én szerdán, dél körül értünk a  helyszínre a 10.B osztály tanulóival. Faggyas László projektmenedzser úr és egy kolléganője fogadott minket Elsőként megnézhettünk egy fejlesztő csapat projektszobáját. Láthattuk milyen  környezetben dolgoznak a cég ügyfeleinek.  Voltunk egy szabadidő szobában is, ahol a cég dolgozói pingpongozhatnak, csocsózhatnak és egyéb sport játékokat játszhatnak. Majd egy elegáns és tágas tárgyalóterembe kalauzoltak bennünket. Itt süteménnyel, üdítővel kínáltak, sőt reklámajándékban is részesültünk. 

epam2

 

 

A filces táblán a témahét és a cég logójának rajza is köszöntött minket.

László előadásában bemutatta a cég történetét, tevékenységét. A gazdasági élet számos területéről vannak megrendelőik, a világ több pontjáról. Beszélt  az alkalmazott korszerű informatikai technológiákról, agilis szoftverfejlesztésről.  Egyre növekszik a JavaScript és Python programozási nyelv használata iránti igény. Fontos feladat a készülő szoftverek tesztelése, ami általában már automatikusan történik. Megjelent a DevOp szakma, ami az internetes alkalmazások folyamatos üzemeltetését, felügyeletét és futtatási környezetének karbantartását is jelenti  a hagyományos rendszergazdai feladatok mellett. 

Az iskolánkban oktatott ismeretek jó alapot adnak  diákjaink  további sikeres szakmai fejlődéséhez.

Az informatikus pályához szükségesnek tartotta  az angol nyelv, matematika, kreatív gondolkodás, sőt a sport fontosságát is a szakmai ismeretek mellett.

epam3A szoftverfejlesztés iránt komolyabban érdeklődő diákoknak azt ajánlotta, hogy  próbáljanak önállóan vagy csapatban kisebb-nagyobb alkalmazásokat készíteni egy hétköznapi feladatra, ötletre. Ez mérföldkő lehet ismereteik elmélyítésében és alkalmazásában. A cég közösségi életéről is szó esett. Dolgozóiknak csapatépítő programokat, túrákat,  különböző ünnepi és sport rendezvényeken is szerveznek.

 

 

 

 

 

 

Az előadás végén a diákok kérdéseket tettek fel. Az informatikai témák mellett   érdeklődtek a szakmai gyakorlat és gyakornoki program lehetősége iránt is.

Ez a látogatás meghatározó élményt jelentett ahhoz, hogy tovább erősítette diákjaink érdeklődését az informatika iránt.

Nagyon köszönjük az EPAM munkatársainak önzetlen és áldozatos munkáját, hogy létrejöhetett ez a rendkívül hasznos és színvonalas rendezvény. 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot