Hamarosan kész az FAG új debreceni üzemcsarnoka, ötszáz munkahelyet teremtenek

 Debrecenbe érkezett pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető debreceni látogatásának elsődleges célja, hogy ma teszik le a National Instruments Hungary Kft. új épületének alapkövét, mely egy 5 és fél milliárd forintos beruházássorozat része, s mellyel 210 új munkahelyet hoz létre az NI.

Az alapkőletételi ünnepség előtt Szijjártó Péter Kósa Lajos modern városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Papp Lázló polgármester, Barcsa Lajos alpolgármester, Póser Zoltán, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezetője társaságában egy másik debreceni munkahelyteremtő beruházás helyszínére is ellátogatott; az FAG Magyarország új, épülő gyártócsarnokát nézték meg.

Mint ismert, a német Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. egy 25 ezer négyzetméteres csarnokot épít a Határ Úti Ipari Parkban. A 25 milliárd forintos beruházás megvalósításához a kormány 4,5 milliárd forint támogatást adott.

A fejlesztéssel 500 új munkahelyet teremt a vállalat Debrecenben, így a cégnek közel 2 ezer munkavállalója lesz a városban.

Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, már a belső munkákat végzik; a csarnok várhatóan április végén kapja meg a használatba vételi engedélyt, így májusban már telepítik és programozzák a gépeket. Az ügyvezetőtől megtudtuk,

már toborozzák az új munkatársakat; idén kétszáz dolgozót vesznek fel, jövőre pedig további háromszázat.

Az új üzemcsarnokban havonta 3 millió darab kúpgörgős csapágyat gyártanak majd.

Forrás: http://www.dehir.hu/debrecen/hamarosan-kesz-az-fag-uj-debreceni-uzemcsarnoka-otszaz-munkahelyet-teremtenek/2018/03/09/

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot