Jelmezes felvonulás, koncertek, előadások: Dalidóval indul a farsangi szezon Debrecenben

dorottya 2

A Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon című előadást is megtekinthetjük

Idén január 13-án és 14-én a céhinasok egykori pompás mulatságának hagyományát megidézve a debreceni szakképzők diákjai mutatják meg mesterségbeli tudásukat, inaslevelekkel járható próbák várják a vándorokat;

mindeközben maskarások, muzsikusok szórakoztatnak, farsangi étkek csalogatnak.

Szombaton a Kölcsey Központ termeiben 10 és 18 óra között gólyalábas ceremóniáját mutatják be a Langaléta Garabonciások, fellép az Alma zenekar és a felvidéki CsaVar Színház Asszooony!!! című mesejátékát tekinthetik meg az érdeklődők.

Vasárnap a Vojtina Bábszínházban 10 órától 13 óráig folytatódik a mulatság: mutatványosok csapnak nagy csinnadrattát, kicsik és nagyok próbálhatják ki magukat az egykori céhinasok játékaiban. Felettébb hatalmas, jó magaviseletű állatokkal találkozhatunk a színházteremben óriásbábok formájában az Állatok farsangján a Bab Társulat jóvoltából. Csokonai Vitéz Mihály történetét is láthatjuk a játszószínházi színpadon a CsaVar Színház előadásában Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon címmel.

A programok ingyenesek, a Vojtina Bábszínház rendezvényei azonban regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy az 52/418-160-as telefonszámon lehet.

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot