Kék vödrökben gyűjtik az adományokat Debrecenben – fotókkal

 A Debreceni Karitatív Testület karácsonyi adománygyűjtési akciójával kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót kedden déltől Debrecenben. Az eseményen részt vett Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Kiss Ábel Lukács, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, Kalmár Róbert, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezési és marketing-igazgatója, Kállay Márk, a Debreceni Vízilabda Sport Egyesület vízilabdázója, Dombi Tibor, a DVSC egykori labdarúgója, Vantara-Kelemen Éva, a DVSC-TVP kézilabdázója, Kozák Luca, a DSC-SI atlétája, Kiss Tamás, a Debreceni Hoki Klub jégkorongozója és Kósa Tmás, a DEAC kosárlabdázója.

1l2a0090

Tavaly 15 tonna élelmiszert gyűjtött össze a Karitatív Testület, amivel csaknem 3000 családnak tették szebbé az ünnepeket. Idén már harmadik alkalommal szerveznek karácsonyi adománygyűjtést. A város egymillió forinttal járult hozzá az akcióhoz és több gazdálkodó szervezet is adakozott.

- Karácsony előtt szeretnénk odaadni, hogy a karácsonyi asztalra már ezek a tartós élelmiszerek kerüljenek. Minden Karitatív szervezeti tag fog kapni ezekből az adományokból és a Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül a családokhoz is eljuttatjuk. Úgy tervezzük, hogy már most szombattól kezdve elkezdjük az osztásokat szervezni – hangsúlyozta Széles Diána.

A 12 literes kék vödröket szerdán már a Sportuszodában és a Jégcsarnokban is megtalálhatják az adakozni vágyók. A sportolók is fontosnak tartják, hogy segítsenek, ahogy csak tudnak, ezért is csatlakoztak többen a kezdeményezéshez.

- Szerintem ez egy nagyon megtisztelő feladat, mivel így sportolóként felelősségünk az, hogy kicsit példát mutassunk mindenkinek a városban – mondta Kozák Luca atléta.

December 20-ig a gyűjtőpontokon bárki elhelyezheti a tartós élelmiszereket a vödrökben. A csomagokat úgy állítják majd össze, hogy alapvető élelmiszerek mellett édeség is kerüljön bele.

- Egy hétre elegendő ételt el tud belőle késziteni. A leghasznosabbak ilyenkor a tészta, a rizs, a főzőalapok, a különböző konzervek, ezek ilyenkor nagy segítséget nyújtanak – emelte ki Kiss Ábel Lukács.

Csütörtöktől pedig a Kossuth téren felállított „Add tovább házikóban” ruhát, élelmiszert és játékot is szívesen fogadnak a testület önkéntesei.

Forrás: http://www.dehir.hu/debrecen/iden-is-segiti-a-csaladokat-a-debreceni-karitativ-testulet/2017/12/05/

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot