Debrecen sikeres és képes biztosítani a jól képzett munkaerőt a betelepülő cégeknek

 

 A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet „Nyitok hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért” címmel tartott projektnyitó konferenciát november 8-án, szerdán a Kölcsey Központban.

A rendezvény kiemelt célja, hogy növelje az aktív korúak munkaerőpiac által elvárt kulcskompetenciáit és javítsa a felnőttek képzési lehetőségeit, emellett a Nyitott Tanulási Központok társadalmi jelentőségét ismertesse, valamint bemutassa az ötven településen megvalósuló programot.

A rendezvényen Papp László polgármester Debrecen gazdaság- és oktatásfejlesztéséről számolt be előadásában. Elmondta, hogy:

"Debrecen sikeres és képes biztosítani a jól képzett munkaerőt a betelepülő cégeknek"

A polgármester kifejtette, hogy az összehangolt stratégiának köszönhetően Debrecenben van megfelelő munkaerő, s ennek a folyamatos biztosítása érdekében az önkormányzat szorosan együttműködik a helyi tankerülettel, a szakképzési centrummal, az iparkamarával és a Debreceni Egyetemmel. Mint Papp László elmondta, az Új Főnix Terv keretében több mint 10 milliárd forintot fordítanak oktatásra. Az elmúlt 3 évben beérkezett 200 milliárd forint működő tőke és a 4000 új munkahely megfordítja az eddigi elvándorlást, és azt is, hogy az ország munkaerőpiaci háttérbázisa legyen Kelet-Magyarország. A város oktatási rendszere képes hiteles megoldást kínálni a befektetőink számára – hallhattuk a polgármestert.

 

A konferencián Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a munkaerőpiac helyzetének aktualitásairól beszélt. Kitért arra is, hogy a hazai munkaerőpiacon a legnagyobb hiány a szakképzett fizikai dolgozókból van, de nincs elég szakképzetlen fizikai dolgozó sem. Elmondta azt is, hogy a foglalkoztatottság ma már 67-68 százalékos itthon, a 4,1 százalékos munkanélküliség pedig azt jelenti, "közel vagyunk a célhoz": aki akar, az tud is dolgozni.

Balázs Ákos, a projektet szervező Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet elnöke, a projekt menedzsere a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséhez, az azonnal használható versenyképes tudás megszerzéséhez adott tanácsokat a rendezvényen. Ahogy elmondta, 16-tól 65 éves korig lehet hozzájuk jelentkezni, és a kor igényeinek megfelelően komplett tanulási csomagot nyújtanak, a személyes konzultációkat követően.

- Próbálunk olyan tanulási csomagokat összeállítani, amelyek hasznosak lehetnek és szolgálják azt az ügyet, hogyha valaki dolgozni akar Magyarországon, akkor olyan alapokat kapjon, amivel ezt meg is tudja valósítani.

A konferencián Kossa György, az InterTanker Kft. vezérigazgatója, Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, illetve Várkonyi Zoltán, az Európai Alapkészségfejlesztő Hálózat titkára is tartott előadást.

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot